Wanneer je buiten bouwconstructies gaat maken waarvoor houten palen als basis nodig zijn, wordt veelal Douglas hout aanbevolen.
Lees meerBetonpoeren zorgen voor bescherming van je houten palen, door ze boven de grond te houden en zo houtrot te voorkomen. Ze creëren extra stevigheid en geven je bouwproject een prachtige uitstraling, ook bij aluminium palen. Als grootste partij van Nederland en België zijn wij gespecialiseerd in het leveren van topkwaliteit betonpoeren. Alles uit eigen fabriek, zonder tussenhandel, voor een scherpe prijs! Bij het kopen van betonpoeren adviseren wij voor poeren te kiezen die even dik zijn als de palen die erop komen, zo sluiten ze mooi op elkaar aan. Bij betonpoeren met een facetrand kies je voor een betonnen poer met dezelfde kopmaat als de dikte van de paal. Betreft het een aluminium of metalen paal? Kies dan voor een poer met vier draadeinden / schroefhulzen.
Een betonpoer is vervaardigd uit oersterk en duurzaam prefab beton. Door gebruik te maken van een poer ontstaat er een stevige en stabiele fundering voor diverse bouwwerken zoals terrasoverkappingen, veranda's en carports. Een betonpoer is bestand tegen alle weersinvloeden en kan extreem goed tegen vocht. Het zal niet krimpen of gaan scheuren waardoor een betonnen poer geen problemen ondervindt wanneer het in een grondlaag wordt ingegraven. Bovendien wordt de ondergrondse druk van een bouwconstructie met behulp van een betonpoer goed verdeeld en zal er bij de houten palen geen houtrot plaats gaan vinden omdat ze door de poeren niet in de grond staan. Met onze betonpoeren zet je dus elke constructie, in je tuin bijvoorbeeld, stevig vast. De betonnen poeren graaf je deels in waarop vervolgens een houten staander van een te bouwen veranda, carport, pergola of overkapping wordt gedraaid, middels een stelplaat en draadeind. Wij bieden verschillende formaten en modellen aan, waaronder betonpoeren van 20x20 cm, betonpoeren van 15x15 cm en 12x12.
Beton poeren brengen dus meerdere voordelen met zich mee:
Poeren zijn er in vele formaten. Uiteraard wil je wel direct de juiste betonpoer kopen. Welk formaat je nodig hebt is afhankelijk van de dikte van de paal. Wij adviseren om een poer te kiezen die even dik is als de houten paal die erop gaat komen. Stel dat de paal 18x18 cm is, dan raden wij aan om een betonpoer te bestellen die ook 18x18 cm is. Zo wordt de paal volledig ondersteund door de poer en sluiten ze mooi op elkaar aan. Daarnaast zijn er poeren met een facetrand, oftewel een vellingkant. Dit houdt in dat de bovenkant iets naar binnen loopt. Daardoor is de kopmaat niet hetzelfde als de dikte van de poer. Een betonpoer van bijvoorbeeld 17x17 met een facetrand van 1 cm, heeft een kopmaat van 15x15. Let bij een betonpoer met een vellingkant er dus goed op dat de dikte van de paal aansluit op de kopmaat. Bij al onze poeren kun je op de productpagina de juiste kopmaat terugvinden, zodat jij er zeker van bent dat je de juiste betonpoer koopt. Liever laten adviseren? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.
Houten paal |
Advies betonpoer |
7x7cm |
12x12x50 |
8x8cm |
12x12x50 |
9x9cm |
12x12x50 |
10x10cm |
12x12x50 |
11x11cm |
12x12x50 |
12x12cm |
12x12x50 |
13x13cm |
12x12x50 |
14x14cm |
15x15x60 & 15x15x50 |
15x15cm |
15x15x60 & 15x15x50 & 17x17x50 |
16x16cm |
18x18x50 |
18x18cm |
20x20x50 |
19x19cm |
20x20x60 |
20x20cm |
20x20x60 & 20x20x50 & 22x22x50 |
21x21cm |
22x22x50 |
22x22cm |
22x22x50 |
24x24cm |
25x25x70 |
25x25cm |
25x25x70 |
Bij aluminium of metalen palen, van bijvoorbeeld een terrasoverkapping, wordt ook door de leveranciers hiervan regelmatig geadviseerd om gebruik te maken van betonpoeren. Hier zijn echter andere betonnen poeren geschikt voor dan bij houten staanders. Wanneer het een aluminium of metalen paal betreft, kies je voor een betonpoer met vier schroefhulzen / draadeinden en kijk je naar de maat van de voetplaat. In de voetplaat van de paal zitten vier gaten met een bepaalde hart op hart (h.o.h.) afstand. Deze hart op hart afstand dient hetzelfde te zijn als de vier schroefhulzen of draadeinden in de poer. Zo sluit het mooi op elkaar aan om goed te kunnen bevestigen. Bij al onze betonpoeren voor aluminium- of metalen palen, staat in de productomschrijving wat de h.o.h. afstand is. Staat voor jou de geschikte betonpoer er niet tussen? Laat het ons dan gerust weten, wij kunnen namelijk nagenoeg iedere poer op maat maken!
Al meer dan 30 jaar zijn wij gespecialiseerd in het produceren van betonpoeren. Zowel particulieren als bedrijven kopen bij ons poeren en hebben een ruime keuze aan verschillende afmetingen. Doordat wij in onze eigen fabriek in Lunteren produceren kunnen wij de prijzen laag houden en garanderen wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bijna alle betongrijze en antraciete betonpoeren hebben wij op voorraad staan. Plaats je op werkdagen voor 12:00 een bestelling dan wordt het de volgende dag al geleverd! En dat voor vaste, lage verzendkosten van €35,-. Vanaf een orderwaarde van €1000,- incl. btw is verzending gratis. Heb je vragen over onze prefab betonnen poeren of weet je niet welke je nodig hebt voor jouw klus? Neem dan contact met ons op. Wij geven je graag een deskundig en eerlijk advies.
Voor het verankeren van grote constructies adviseren wij altijd het grootste formaat betonnen poeren, ook wel grondpoeren genoemd, te nemen, passend bij de dikte van de staanders. Naast rechte betonpoeren bieden we ook trapeziumpoeren die nog beter de neergaande druk spreiden. Liever een poer die hemelwater afvoert? Bekijk dan onze betonpoer met HWA. Wij hebben zowel betonpoeren in antraciet als in het grijs en in vele verschillende formaten, van grote- tot en met kleine betonpoertjes.
Staan de door jou gewenste betonpoeren niet in ons assortiment? Geen probleem! Bij ons is maatwerk mogelijk. We denken graag mee in passende oplossingen om een stevige en stabiele fundering te creëren voor iedere bouwconstructie. Onze medewerkers worden niet voor niets betonspecialisten genoemd. Ze weten alles op het gebied van betonpoeren en de daarbij behorende andere producten. Met veel liefde en passie voor hun vak bieden ze een passende en vrijblijvende offerte aan. Deze kan per mail, telefonisch of door het invullen van het contactformulier opgevraagd worden. Zo weet je altijd snel en direct waar je aan toe bent wanneer je betonpoeren nodig hebt.
Het plaatsen van betonpoeren is vrij eenvoudig. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je de poer op een juiste manier in de grond moet zetten en hoe je de paal op de betonpoer plaatst.
Het is slim om, voordat je begint met het plaatsen van de betonpoeren, een tekening te maken met daarop alle poeren en de maten, zodat je het geheel haaks uit kunt zetten. Teken de hoeken uit waar de betonpoeren moeten komen te staan en de voeg de tussenmaten toe. Nu moet de schuine maat uitgerekend worden met de Stelling van Pythagoras. Deze kun je ook eenvoudig online berekenen. Alle afmetingen duidelijk? Plaats dan de eerste twee betonpoeren. Zodra dit is gedaan, span je een touwtje. Het touwtje trek je om de eerste poer heen en daarna haaks om de tweede. Zo kun je bepalen waar de derde betonpoer moet komen te staan. Tijdens het stellen van het touw moet het touwtje zo evenwijdig mogelijk langs de tweede poer lopen. Plaats een draadpen om de positie te bepalen. Controleer daarna altijd of de diagonale maat inderdaad gelijk is aan de berekeningen in het poerenplan. Klopt het? Plaats dan de derde beton poer! Meet de afstand vanaf de eerste poer en de derde poer naar het midden. Omdat we het eerste gedeelte haaks hebben uitgezet, weet je zeker dat de vierde poer op de juiste plek wordt gezet.
Uiteraard wil je dat je betonpoeren allemaal op de juiste hoogte staan. Maar hoe doe je dit? Pak een draadpen of een piketpaaltje en een lange waterpas. Druk de draadpen in de grond, ongeveer net zo hoog als een betonpoer. Pak de lange waterpas en druk de draadpen net zo ver door totdat deze waterpas staat met de betonpoer. Vervolgens klap je de waterpas om, leg je deze wederom op de draadpen en met de andere zijde op de andere betonpoer. Nu kun je controleren of deze ook waterpas staat. Is dit het geval? Dan weet jij zeker dat beide betonpoeren op dezelfde hoogte staan! Is dit niet het geval? Plaats de tweede betonpoer dan iets dieper of hoger.
Nu de betonpoer muurvast in de grond staat is het tijd om de (douglas) houten paal erop te bevestigen. Ook dit is een eenvoudige klus middels onderstaand stappenplan:
Er zijn verschillende soorten stelplaten voor betonpoeren, in verschillende afmetingen. Let er vanzelfsprekend op, dat de stelplaat niet te groot is voor de houten staander. Zo is een plaatje van 10x10 uitstekend geschikt voor een paal van 12x12. Heeft u nu een staander van bijvoorbeeld 15x15, ook dan is het geen probleem met een hoogteverstelling van 15x15. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een verzinkte stelplaat. Deze kunnen soms licht oxideren, maar zijn sterker dan die van RVS. Is er geen ruimte om de paal op de betonpoer te draaien? Bijvoorbeeld omdat de houten staander strak tegen een muur moet komen te staan. Kies dan voor een stelplaat met draaibare moer. Hiermee hoeft u niet de paal zelf op de poer te draaien, maar kunt u de staander eenvoudig in hoogte verstellen op de beton poer door middel van de draaibare moer. Gebruik bijvoorbeeld houtdraadbouten van 8x50 mm voor het bevestigen van de paaldragers. Deze kunt u tevens als complete set bij ons kopen (houtdraadbouten, draadeind en stelplaat), waardoor u in een keer klaar bent.
Tegenwoordig worden voor carports, veranda's en overkappingen vaak palen en planken van Lariks en Douglashout gebruikt. Deze constructies moeten vervolgens stevig aan de grond worden verankerd. Deels ingraven van zulke tuinpalen kan, maar op den duur kan het hout door het vocht in de grond aangetast raken, waardoor de palen kunnen verzakken. Het gebruik van een prefab betonpoer zorgt dan voor een meer duurzame constructie. De verankering tussen het beton en het hout zit dan namelijk bovengronds. Dankzij onze eigen fabriek heb je goedkope betonpoeren van topkwaliteit! Omdat een betonpoer makkelijk is uit te zetten, te plaatsen en goedkoop is scheelt dat aanzienlijk in de te maken kosten. Maar er wordt daarmee niet bezuinigd op de kwaliteit van een zeer goede fundering, wat een eerste vereiste is voor een degelijke bouwconstructie. Wat dat betreft speel je met onze betonpoeren altijd op safe!
Nu er steeds meer elektrische auto's op de Nederlandse wegen komen, worden er vanzelfsprekend ook meer laadpalen geplaatst. Bij een laadpaal is het uiteraard van belang dat deze stevig en stabiel vast staat. Een goede fundering is hierbij dus van belang. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen met onze betonpoeren! Wij kunnen betonnen poeren speciaal voor laadpalen op maat maken. Deze zijn voorzien van een gat (kabeldoorvoer) waar de kabels doorheen kunnen lopen. Aan de bovenzijde plaatsen wij op maat de benodigde draadeinden of schroefhulzen, zodat de laadpaal er stevig op vast komt te staan. Wij bieden deze laadpaalpoeren aan voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Verkoop je een bepaald type laadpaal en wil je jouw klanten een totaaloplossing aanbieden, inclusief fundering? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij geven je snel een scherpe prijs!
Bij ons kun je gemakkelijk online betonnen poeren bestellen en kopen voor de laagste prijs. Voor 12:00 besteld is morgen in huis. Wij leveren in zowel Nederland als België tegen lage verzendkosten. Liever helemaal geen verzendkosten? Zelf de betonpoeren afhalen bij ons op locatie is ook mogelijk.
Betonpoeren worden gebruikt als ondersteunende fundering bij o.a. terrasoverkappingen, veranda's en carports. De betonnen poeren zorgen ervoor dat ze de kracht die een bouwconstructie op de grond uitoefent goed verdelen en daarmee de druk verleggen. Zo wordt voorkomen dat een bouwwerk kan verzakken of bij een harde storm zelfs kan omwaaien. Daarnaast zorgen betonpoeren ervoor dat houten palen van bijvoorbeeld een terrasoverkapping niet in de natte grond staan, waardoor houtrot wordt voorkomen.
Hoe je de juiste betonpoer kiest is o.a. afhankelijk van de dikte van de paal. Ons advies is om een poer te kiezen met een kopmaat die even dik is als de paal. Kies je voor een betonpoer met een facetrand, meet dan de maat tussen de vellingkanten en zorg ervoor dat de poer hier mooi op aansluit. Daarnaast zijn er nog de draadeinden. Kies bij een houtconstructie voor een poer met één draadeind. Bij een metaalconstructie raden wij een poer met vier draadeinden aan, meet hierbij goed de benodigde hart op hart maat.
Om te voorkomen dat een terrasoverkapping, veranda of andere bouwconstructie verzakt of bij een storm wegwaait is het raadzaam om gebruik te maken van betonpoeren. Deze verdelen de kracht van de constructie die het op de grond uitoefent en verleggen de druk. Ook zorgen betonpoeren ervoor dat de houten palen van de bouwconstructie niet in de natte grond staan. Dit voorkomt houtrot, wat resulteert in een langere levensduur van het bouwwerk.
Graaf een gat op de plek waar je de betonpoer wilt plaatsen en zorg ervoor dat de poer 10 cm boven de grond uit zal steken. Voor extra stevigheid is het raadzaam om een funderingstegel in het gat te leggen. Let hierbij op dat deze waterpas ligt. Plaats de betonpoer op de funderingstegel, voeg desgewenst snelbeton toe en maak het gat dicht. Boor een gat in de paal (ter grote van het draadeind), schroef de paaldrager aan de paal en draai deze op het draadeind van de betonpoer.
Ons advies is om de betonpoer na het ingraven zo'n 10 centimeter boven de grond uit te laten steken. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de houten paal niet in de natte grond terechtkomt waardoor houtrot wordt voorkomen.
Betonpoeren zijn er in vele verschillende formaten en uitvoeringen. Daardoor verschillen de kosten enorm. De prijs van een betonpoer begint bij €20,-. Voor de grootste betonpoeren betaal je +/- €100,- per stuk.
Kies voor een betonpoer die even dik is als de paal. Zo sluiten ze mooi op elkaar aan. Bij een paal van 15x15 kies je dus ook voor een poer van 15x15. Let op: sommige betonpoeren hebben een facetrand / vellingkant, waardoor de kopmaat kleiner is dan de algehele dikte van de betonpoer. Kies dan voor een kopmaat van dezelfde afmeting als de paal.
De kleinste betonpoeren beginnen bij 20 kg, de grootste poeren kunnen een gewicht van een paar honderd kilogram hebben. Maar gemiddeld weegt een betonpoer 25 kg tot 55 kg.